Może i pogoda nas nie rozpieszczała, a widoki lekko ograniczały chmury, ale i tak było warto. W drodze powrotnej - jak zawsze kupiliśmy kilka oscypków, a że lodówka świeci pustkami na śniadanie trzeba było zrobić to co nawinęło się pod rękę i w ten sposób powstała śniadaniowa przekąska nawinie ;)
Składniki
- brzuszki z łososia (4 sztuki),
- kiełki na patelnię,
- pomidorki koktajlowe (3 sztuki),
- papryka zielona (połówka),
- oscypek (jeden mały niewędzony),
- pieprz,
- oliwa.
Przygotowanie
Brzuszki z łososia obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Kiełki podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oliwy. Pomidorki kroimy na ćwiartki, paprykę i oscypek - w kostkę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku (ja użyłam wyłącznie pieprzu, bo oscypki sż już dosyć słone - można więc bez problemu zrezygnować z soli).
Smacznego!
Uwielbiam połączenie łososia z warzywami ! :)
OdpowiedzUsuńmmm:-) chcę taką zrobić! wygląda niezwykle apetycznie!!
OdpowiedzUsuń