Dzisiaj kolejne bardzo proste danie - tym razem zupa z brokuła. Jako, że za oknem pogoda paskudna, a zupa fantastycznie rozgrzewa :)
Potrzebujemy
- litr bulionu (może być z kostki),
- brokuły (ok. 500g),
- jogurt naturalny
- pieprz.
Przygotowanie
Do bulionu wrzucamy brokuł podzielony na cząstki. Możemy również zagotować obraną "łodygę". Jeśli zrobi się miękki - wrzucamy go do miksera, łodygę natomiast kroimy w kostkę. Po zmiksowaniu z powrotem przelewamy do bulionu i przyprawiamy do smaku pieprzem. Możemy również dodać ulubione zioła. Podajemy z odrobiną jogurtu i pokrojona w kostkę "łodygą".
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy, że tutaj jesteś.
Zostaw komentarz - to bardzo motywuje do dalszej pracy!