wtorek, 29 stycznia 2013

Zupa krem z brokuła

Dzisiaj kolejne bardzo proste danie - tym razem zupa z brokuła. Jako, że za oknem pogoda paskudna, a zupa fantastycznie rozgrzewa :)

Potrzebujemy
  • litr bulionu (może być z kostki),
  • brokuły (ok. 500g),
  • jogurt naturalny
  • pieprz.

Przygotowanie
Do bulionu wrzucamy brokuł podzielony na cząstki. Możemy również zagotować obraną "łodygę". Jeśli zrobi się miękki - wrzucamy go do miksera, łodygę natomiast kroimy w kostkę. Po zmiksowaniu z powrotem przelewamy do bulionu i przyprawiamy do smaku pieprzem. Możemy również dodać ulubione zioła. Podajemy z odrobiną jogurtu i pokrojona w kostkę "łodygą". 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy, że tutaj jesteś.
Zostaw komentarz - to bardzo motywuje do dalszej pracy!