niedziela, 17 lutego 2013

Seler... czyli kolejny pomysł na obiad

Odkąd jesteśmy na diecie zakupy robimy dużo rozważniej. Najwięcej czasu spędzamy na stoisku z mięsem i warzywami. Dosyć często do naszego koszyka wkładamy pierś z kurczaka - tak też było tym razem. Ale do tego wybraliśmy całkiem dla nas nowy - seler naciowy. To co z tego wyszło - było naprawdę dobre :)

Ale od początku - składniki:
  • pierś z kurczaka (pojedyncza),
  • seler naciowy (ok. 3 gałązki),
  • papryka żółta (połowa),
  • pieczarki (5 sztuk),
  • cebula,
  • czosnek,
  • przyprawy wedle uznania.

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do woreczka. Dosypujemy ulubione przyprawy (dla nas to pieprz i słodka papryka) i odstawiamy na około godzinę do lodówki. Po godzinie wyciągamy i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu. Warzywa pokrojone w kostkę dusimy razem. Do warzyw dodajemy przygotowane piersi z kurczaka i jeszcze chwilę razem dusimy. W razie potrzeby możemy jeszcze doprawić do smaku. Podajemy z natką selera.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. piękne danie, ale dlaczego nie ma w nim ani kropelki tłuszczu?

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bardzo smacznie no i wydaję się byc proste w przygotowaniu więc to danie idealne dla mnie - osoby która nie bardzo potrafi gotować :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy, że tutaj jesteś.
Zostaw komentarz - to bardzo motywuje do dalszej pracy!