Odkąd jesteśmy na diecie zakupy robimy dużo rozważniej. Najwięcej czasu spędzamy na stoisku z mięsem i warzywami. Dosyć często do naszego koszyka wkładamy pierś z kurczaka - tak też było tym razem. Ale do tego wybraliśmy całkiem dla nas nowy - seler naciowy. To co z tego wyszło - było naprawdę dobre :)
Ale od początku - składniki:
- pierś z kurczaka (pojedyncza),
- seler naciowy (ok. 3 gałązki),
- papryka żółta (połowa),
- pieczarki (5 sztuk),
- cebula,
- czosnek,
- przyprawy wedle uznania.
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do woreczka. Dosypujemy ulubione przyprawy (dla nas to pieprz i słodka papryka) i odstawiamy na około godzinę do lodówki. Po godzinie wyciągamy i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu. Warzywa pokrojone w kostkę dusimy razem. Do warzyw dodajemy przygotowane piersi z kurczaka i jeszcze chwilę razem dusimy. W razie potrzeby możemy jeszcze doprawić do smaku. Podajemy z natką selera.
Smacznego!
piękne danie, ale dlaczego nie ma w nim ani kropelki tłuszczu?
OdpowiedzUsuńBo nie używamy tłuszczu :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie no i wydaję się byc proste w przygotowaniu więc to danie idealne dla mnie - osoby która nie bardzo potrafi gotować :D
OdpowiedzUsuń